Januari 2021


 Nyhetsbrev till dig


God fortsättning till alla Bangladeshvänner – här kommer en nyårshälsning med en uppmaning och några uppdateringar från vår verksamhet.

 

Betala medlemsavgiften

2020 har varit ett annorlunda och utmanande år i världen – och så också för våra verksamheter i Bangladesh och Sverige. Skolorna i Bangladesh har fått ställa om till hemundervisning och skolorna i Sverige har inte kunnat samla in pengar och arbeta med Bangladesh som vi brukar. Stor kreativitet har uppvisats både här och där, med cyklande lärare som lämnar läxor runt i byarna och julmarknad utomhus i decembereftermiddagen. För 2021 är det viktigt för oss att just du betalar medlemsavgift och på så sätt bidrar till att verksamheten kan fortsätta.

Familjemedlemskap kostar 300 kronor och räcker till skolgången för en elev i ett helt år! För enskilda medlemmar är avgiften 150 kronor och för studenter 50. Betala in till 5780-4114 eller swisha till ordförande Marte 0702388253. Märk din betalning med medlem2021 + namn.

 

 

Verksamheten i Bangladesh

Vi har 12 klasser på 6 skolor i Satkhira,  samt 1 förskolegrupp och ett fritidshem i Dinajpur. Nytt läsår startar upp i januari i Bangladesh. Alam (rektor på våra skolor) är i full gång med att beställa böcker och planera nytt läsår. Han meddelar genom mail att byarna runt Satkhira inte har varit så hårt drabbade av Covid 19, men att skolorna har behövt hålla stängt i över 6 månader då detta har varit centrala beslut. Lärarna har gjort ett riktigt bra jobb med att lämna ut läxor och göra hembesök hos eleverna, men klart är att de har förlorat mycket skoltid. Nu behöver lärare, rektor och skolkommittén arbeta hårt för att ta igen det förlorade. Positivt är att lärarna har genom vårt stöd kunnat behålla sitt arbete och inkomst under pandemin. En annan positiv nyhet är att skolorna så smått har startat upp igen, men detta kan ju ändra sig snabbt igen…..

Vid varje skola finns en grupp av föräldrar och personal som är skolkommitten. De uppvisar stort engagemang och är ofta på besök i klassrummet. När de hälsar på skriver de en liten hälsning i en gästbok som ligger i klassrummen. På bilden ser ni ett möte som hålls i klassrummet.

Alla föräldrar involveras i verksamheten.

Föräldramöten och annan tät föräldrakontakt

Är nyckeln till god närvaro och bra resultat för

eleverna. Rektor Alam är väldigt omtyckt och

duktig på att organisera välbesökta möten.

Här presenterar läraren upplägget för

föräldrarna (som ni ser är det många barn som tycker det var spännande att hänga på).

 

Almanacka 2021

Det går givetvis fortfarande bra att beställa väggalmanackan för 2021!

 

Du är alltid välkommen att maila frågor, önskemål och synpunkter till
larandeutangranser@gmail.com

Vi finns också på Facebook och Instagram @larandeutangranser