Nyhetsbrev Februari 2018


Ett nytt läsår har påbörjats på våra samarbetsskolor i Bangladesh. Läsåret startar i januari, eleverna går vidare till nästa klass och nya böcker påbörjas. Eleverna på skolorna i Chalitaghata, Chouderate och Rogonapur har börjat se fram emot den årliga aktivitetsdagen som äger rum i februari. I år är det föräldrarna på vår medlemsskola, Vistaholm, som har samlat in pengar till aktivitetsdagen. Dagen startar med en spännande resa med cykelrickshaw och den innehåller också sport, lekar och höjdpunkten lunch tillsammans med klasskompisarna. På varje av våra tre skolor går ca. 50 elever i åldersblandade grupper. Tack vare engagemang runt på våra medlemsskolor får 150 skolelever sin skolgång genom Lärande utan gränser. För ca. 250 kronor får ett barn på ”våra” skolor i Bangladesh skolgång i ett år.

 

Nytt läsår betyder också nystart på våra förskolor i Chilahati och Kishorganj. På förskolan går en ny grupp med 4 – 5 åringar varje läsår innan de börjar på skolan. Den viktigaste anledningen till att gå i förskolan är att göra lite skolförberedande aktiviteter och bli van vid att vara hemifrån några timmar varje dag. En mycket glädjande nyhet är att vi kommer starta en ny förskola i en by med minoritetsbefolkningen Santal. Byborna har ett eget språk, santal, som  skiljer sig mycket från bangla. Det känns därför extra bra att kunna förbereda barnen i byn för skola och för ett nytt språk. En förskolelärare som pratar både santal och bangla kommer anställas. Med insamlade medel från er alla får 75 barn gå i förskolan som ger dem bättre möjligheter att klara av sin skolgång. För ca. 350 kronor får ett barn gå i förskolan under ett år.

 

Om du/dina barn/din skola eller förskola vill skicka teckningar eller brev till någon av våra skolor eller förskolor så kan dessa skickas till; Marte Pettersson, Vackebacka 108, 523 97 Ulricehamn eller maila till larandeutangranser@gmail.com innan 8 mars.

 

Missa inte den spännande och unika möjligheten att få resa till Bangladesh med Bosse Kramsjö. Under november 2018 kommer en resan genomföras till en kostnad av ca. 20 000 kronor. Skolor, förskolor, byar och marknader kommer besökas under den ca 20 dagar långa resan. Din intresseanmälan, frågor och funderingar skickar du till bo.kramsjo@gmail.com.

 

Välkomna till Tegelviken skola, Eskilstuna/Kvicksund fredag den 20 april. Vi börjar eftermiddagen kl 14 med ”Banglafika” och idéutbyte. Låt dig inspireras av tips om chiliodlingar med förskolebarn till projektarbeten på gymnasiet. Vi kommer också titta på bilder från Bangladesh och diskutera aktuella frågor. Årsmöte i föreningen kommer också hållas under eftermiddagen. Inbjudan kommer.MEDLEMSAVGIFT 2018

Din medlemsavgift för 2018 betalar du till
bankgiro 5780-4114.

Familj: 300,-, enskild: 150,-, student 50,-

Ditt stöd betyder mycket.

Påminn gärna ansvariga på din skola
om att betala in årsavgiften för skolan!