NOvember 2019
Nyhetsbrev till dig

Dags att beställa almanackor


Lagom till första advent kommer väggalmanackan för 2020 att vara klar till att distribueras. Tema för årets almanacka är vardagsliv för barn och ungdomar på landsbygden i Bangladesh. Flera skolor och förskolor runt i landet bland annat i Luleå, Eskilstuna och Ulricehamn beställer väggalmanackor till alla grupper/klasser och använder dessa som uppslag till samtal i klassrummen. Att köpa almanackor är också ett utmärkt sätt att stödja Lärande utan gränsers verksamhet i Bangladesh. Varje år har t.ex. Tegelviken beställt 40 almanackor vilket motsvarar skolgång för 16 elever i ett helt år!

Almanackan är dessutom en meningsfull julklapp eller ”gå-bort-present”.
Du beställer genom att skicka sms till 0702388253
eller maila till
larandeutangranser@gmail.com

Betalar gör du enligt faktura i försändelsen.

Nyheter för 2020

Under 2020 kommer vi utöka skolverksamheten i området runt Sathkira i södra Bangladesh. 350 barn kommer att gå på ”våra” skolor och det är med stor glädje och stolthet vi har möjlighet att öppna några nya skolor samt att driva vidare de vi redan har. I Dinajpur i norra delen av Bangladesh kommer vi fortsätta förskoleverksamhet och fritids för tillsammans 60 barn. Marte från styrelsen besökte våra verksamheter i oktober. En mycket rolig och inspirerande dag genomfördes med fortbildning av lärare. Vi diskuterade och gjorde exempellektioner med textsamtal, bilder och dramatiseringar. 

Besök från Bangladesh

Vår kontaktperson, tolk och fixare Tuhin kommer till Sverige i december. Om din skola/förskola eller förening vill ha besök av Tuhin så maila en intresseanmälan till larandeutangranser@gmail.com. Skriv möjliga datum och tider för besöket och önskemål om innehåll.

Slokis i Bangladesh


3B på Skogstorpskolan i Eskilstuna skickade med gosedjurs myrsloken,
Slokis till Bangladesh.

Myrsloken undersökte och dokumenterade i ord och bilder sin resa. Nu håller klassen på att sammanställa bilder och information som vi kommer att återkomma till, men redan nu kommer några bilder från Slokis resa. Han undersökte bland annat vad man arbetar med i skolan.

På bilden håller förskoleklassen på att skriva det engelska alfabetet.

Han fick åka motorcykel med Alum (som ansvarar för våra skolor).