OKTOBER 2020


Nyhetsbrev till digVerksamheten

Vi har 12 klasser på 6 skolor i Satkhira, samt 1 förskolegrupp och ett fritidshem i Dinajpur. Våra skolor fortsätter med ”distansundervisning” genom att lärarna kommer hem till eleverna med uppgifter. Vi hoppas skolorna snart kan öppna igen, men vår lokala samarbetsorganisation har klokt beslutat att följa det de offentliga skolorna gör.  Lärarna har fortsatt med sina möter och träffas varannan vecka på resurscentret ARC. Ett stående inslag där är fortbildning av lärarna genom att öva på momenten som ingår i undervisningen.

Här ser ni några bilder från tomma skollokaler, men med lärarna på plats.kalikapur


RAHMATPUR


SHAKATPUR

Almanacka 2021 och kort

Många av de skolor och förskolor som stödjer oss genom att samla in pengar har i år fått tänka om då det inte blir några julmarknader eller Luciafiranden i trånga utrymmen. Vi får hitta nya sätt att nå ut med information och skapa engagemang. Styrelsen har därför beslutat att testa att trycka upp kort med olika tema som t.ex. GRATTIS, GOD HELG, TACK och bilder från vackra Bangladesh. På så sätt slår vi två flugor i en smäll och kommer ut med bilder och kort information samt att det ger oss inkomster. Vi vill redan nu veta hur många kort du eller din verksamhet tänker beställa. Perfekt julklapp eller till dig själv eller för elever att sälja. Korten packeteras i presentförpackningar eller kan köpas styckvis. Välj själv!

 

Snart är det dags för almanacka för 2021 också. Vi behöver verkligen din hjälp med att skaffa sponsorer för almanackan. En annons i almanackan (då omnämns man på två ställen) kostar 1000 kronor och då får man också 10 almanackor att dela ut till de anställda. Det går också bra att sponsra med 5000 kronor och vara med som huvudsponsor med sitt namn på varje sida samt 50 almanackor att dela ut. Vi hoppas, tror och arbetar för att almanackan skall bli en bra källa för att sprida information om Lärande utan gränser och också en viktig inkomstkälla. En annons för 1000 kronor räcker till 3 skolbarns utbildning i ett helt år!

Annonsörens namn, adress och logga behöver skickas till larandeutangranser@gmail.com  
senast fredag 6 november.

Om du vill att vi skall skicka några almanackor för 2020 som exempel till dig så gör vi gärna det. Maila så kommer det almanackor på posten.

Det går givetvis bra att redan nu beställa almanackor till dig eller din verksamhet.
Almanackorna kostar 100 kronor styck + porto.
Hör av dig med din beställning.

 

Du är alltid välkommen att maila frågor, önskemål och synpunkter till larandeutangranser@gmail.com


Vi finns också på Facebook och Instagram @larandeutangranser


BaNgLAdesH