oktober 2018

nyhetsbrev till dig


Här kommer nyheter och ”pinfärska” bilder från våra skolor i Bangladesh. Marte var på besök där nu i början av oktober och kan rapportera om att våra skolor fungerar bra och de elever som vi började med håller nu på att slutföra 4an. Tänk vad tiden går.

 Bilden bredvid är från Rognahatpur skola och samma dag var det examensprov i 4an. Provet görs på den offentliga skolan då våra skolor inte har rättigheter att genomföra detta. Enligt lärarna fungerar samarbetet bra, men det är klart det var pirriga elever som strosade iväg till grannskolan. Som ni ser på bilden så är det populärt att få följa med storasyster till skolan!

På Choudhority skola finns också en årskurs 4 och en årskursblandat klass med ”drop outs” och nya ettor.
På bilden ser ni läraren Miss Kulsum.Från Vistaholm skola hade Marte fått med klassnallen Frans som skulle dokumentera resan och ta reda på en massa frågor som eleverna hade. Det finns ett bildspel som visar Frans resa i Bangladesh för de som är intresserade att låna detta. Bildspelet passar från förskolan till åk 2.
Hör av er på mail till
larandeutangranser@gmail.com
om ni vill ha tillgång till bildspelet.

Om lite drygt en vecka åker Gith, Daniel och Bosse från styrelsen till Bangladesh. De kommer överlämna pengar till nästa års arbete vid skolor och förskolor.
Nytt för 2019 är också att en grupp för tonårstjejer kommer få stöd. I gruppen samtalar de utifrån olika teman som engagerar ungdomarna. En duktig och engagerad kvinna som heter Latika har hand om gruppen.
Vi planerar också att utöka verksamheten vid en av våra tre förskolor. I Chilahati kommer våra samarbetspartners Sunflower starta fritidsverksamhet med bland annat läxhjälp.

Arbetet med almanackan för 2019 är på gång. Vill din skola redan nu beställa? Har du sponsorer som kan tänka sig att bidra? Har du idéer till vad som kan vara med i almanackan? Vill skolan du arbetar på ha en reklamplats? Hör av dig!
Klart är att det kommer finnas vackra bilder, recept på mat och idéer till vad man kan arbeta med från förskola till gymnasiet.

Att stödja Lärande utan gränser genom att köpa almanackan är ett viktigt bidrag till vår verksamhet.
Du är alltid välkommen att höra av dig med idéer, förslag eller bidrag.

Din medlemsavgift för 2018 betalar du till bankgiro 5780-4114

Familj:300,-, enskild: 150,-, student 50,-